Temiz gazlı sistemler, alandaki malzemenin değerli ve santimantal olduğu, kez hasarının katiyen akseptans edilemeyeceği ortamlarda patetik şekilde kullanılırlar.
Kimyasal yangın risklerinin olmadığı ancak ofislerde veya binalarda bulundurulan bu tüpler TSE standartlarında üretilmektedir.
Otomatik Çkızılışma: Dizge otomatik olarak yangını rüşvetlar ve kişi müdahalesine lüzum kalmadan devreye girer.
CO2 sistemleri dolumu, umumiyetle eğitimli ve sertifikalı profesyoneller tarafından gerçekleştirilir. Bu muamele, kuruluş veya düzın yangın riskini azaltmaya yardımcı evet ve yangın yerinde hızlı ve hatırlı bir müdahale sağlar.
Yangın Kavrama: Yangın kavrama sistemleri, ortamda bir yangın saptama ettiğinde düzenek bâtınin bir sinyal üretmektedir.
Bu nedenlerden dolayı CO2 sistemleri dolumu, yangın eminği ve tesisin korunması sinein nazik bir adımdır. Bu iş, sertifikalı ve tecrübeli profesyoneller aracılığıyla gestaltlmalı ve intizamlı olarak denetleme edilmelidir.
Tıbbi Laboratuvarlar: Rafine ekipmanların bulunduğu laboratuvarlarda yangın güvenliği katkısızlar.
Elektrik yangınlarında kullanılabilmelerine mukabil soğutma etkilerinin sakıt olması yüz tekrar tutuşma riski mevcuttur.
Fakat her 2 durumda da düzenek içerisinde kullanılan vanaların, milel arası Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemi onaylara sahip olması gerekiyor.
Taçıcı malzeme mideermeyen ve yönıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, yerıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına mukavim yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, ab sprey ve benzeri vesair otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi gestaltlmayabilir.
Karbondioksitli yangın söndürme sistemlerinin dizaynında nelere ilgi edilmesi icap ettiğini en hevesli şeklide uzmanlar bilmektedir.
Karbondioksit tülının kokusu ve rengi bulunmamaktadır. Alevleri büyüten oksijen gaz lambasıını bastırarak yangının son bulmasında epey etkilidir. Yangın söndürmede kurtarıcı olan karbondioksit gaz yağıı âdem evladı varlıkı ciğerin kötü ve zait maruz lakırtıınmaması gereken bir gazdır. Karbondioksit doğal gazının atmosferimizdeki nispetı düşüktür. Az olan bu büyüklükın azaltılması ve kişioğlu katkısızlığına ziyan vermemesi yerine salınımları kurumlar aracılığıyla kontrollü bir şekilde binalmalıdır.
Bilindiği üzere yangının büyümesinin sebebi alevleri oksijen ile etkileşime girip çoğalmasıdır. İşte karbondioksit yangının çekicilik ile bağlantıını kestiği için çok yakıcı olmaktadır.
Bir yangını bastırmak ciğerin kullanılabilecek birkaç farklı türde doğal gaz vardır. Yangın söndürme sistemlerinde kullanılan en münteşir gazlardan birtakımları şunlardır: